De Creatieve Praktijkroute

Een brug slaan tussen onderwijs en het werkveld. Talent behouden in het Noorden. Up-to-date kennis leveren aan het bedrijfsleven. Dat is wat we met de praktijkroute voor ogen hebben.

Een unieke samenwerking tussen Coolminds en het Friesland College

Samen met het Friesland College heeft Coolminds de praktijkroute vormgegeven. MBO4 ICT en Media & Vormgeving studenten volgen onderwijs volledig in de praktijk. Op deze manier is de student na de studie klaar voor de arbeidsmarkt. Weinig inwerktijd bij een bedrijf, de student weet wat ie kan en wil. Een mooie win-win situatie.

Wat doen wij?

De rol van Coolminds in deze samenwerking is het verbinden van onderwijs met bedrijven en andersom. Wij zijn de oren en ogen met betrekking tot mogelijkheden binnen bedrijven in het Noorden. Zo zijn we op zoek naar praktijkplekken, daar waar de student kan meedraaien binnen een organisatie. We bieden de studenten masterclasses aan gegeven door sprekers uit het werkveld. En ook verzamelen we praktijkopdrachten die uitgevoerd kunnen worden door 1 of meerdere studenten. Dit alles om bij te dragen aan een vorm van onderwijs die de student zo goed mogelijk voorbereidt op de arbeidsmarkt. En tegelijkertijd om het bedrijfsleven mee te nemen in de kunde en interesses van de huidige student.

Waarom doen we dit?

ICT en Media & Vormgeving zijn vakgebieden waar de ontwikkelingen snel gaan. Vaak gaan ze zo snel dat het reguliere onderwijs deze veranderingen niet bij kan houden. Deze ervaring hebben we gezamenlijk met Friesland College uitgewerkt met als doel de aansluiting tussen opleiding en werkveld te verbeteren, en zelfs zo goed te maken dat studeren in de praktijk de norm wordt.

Wil jij een bijdrage leveren ?

Wil je meer weten over de prakrijkroute of wil je hierin bijdragen? Heb je bijvoorbeeld behoefte aan stagiaires in ons vakgebied en of vind je het leuk om een masterclass aan studenten te verzorgen. Neem dan contact op met onze projectmanager Praktijkroute Anneke Jorritsma

๐Ÿ‘‹ Hallo, heb je een vraag?

Of wil je gewoon graag meer informatie? Je kunt gemakkelijk onze collega Rogier een whatsappje sturen.

06 533 641 57