De menselijke kant van digitale innovatie

Digitaal wordt vaak geassocieerd met koud en onpersoonlijk. Bij digitale innovatie denkt men al snel aan robots en computers die de wereld overnemen. De menselijke kant van digitale innovatie lijkt ver weg in een maatschappij die onpersoonlijker wordt. De maatschappij verandert, maar de technologie nog veel sneller. En de gebeurtenissen rond het coronavirus hebben wel aangetoond dat als de fysieke mogelijkheden beperkt zijn de digitale mogelijkheden ineens kunnen worden omarmd en een heel menselijke kant laten zien.

Sta stil bij de huidige stand van zaken

Iedereen heeft een smartphone in zijn broekzak die spraak kan herkennen, terug kan praten en een route kan berekenen. We hebben gehoorapparaten die spraak van achtergrondgeluiden kan ontdoen. We kunnen live 360 graden beelden bekijken van optredens van onze muziekhelden. En we communiceren vaker met videobellen dan alleen spraak. Het lijkt weinig voor te stellen. We staan er weinig bij stil. Toch hebben deze huidige technologische successen invloed op de mens. En dit is niet alleen een koude invloed. Innovatie heeft ook een warme, menselijke kant.

Verbinden, helpen, behandelen of verrassen

Deze menselijke kant van technologie wordt vaak onderbelicht. Bij Coolminds richten we ons juist op de menselijke kant van innovatie. Mensen met elkaar verbinden, helpen, behandelen of verrassen met behulp van digitale innovatie. Innovatie voor de zorg. Innovatie voor een beter bestaan.

Bij de zorginnovatie staat altijd de mens centraal. Niet de techniek. Zo kan Virtual Reality meer zijn dan alleen een bril en maakt VR het mogelijk om mensen met angststoornissen te behandelen. 

En zo brengt videobellen de behandelaar en de cliënt bij elkaar op momenten dat een fysieke afspraak even niet mogelijk is.

En biedt de chat en de groepschat de anonieme zorg die laagdrempelig kan worden aangeboden aan mensen in grote nood.

Werken aan een betere realiteit door digitale innovatie. Dat is waar wij blij van worden.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden?

Laten we onder het genot van een kop koffie eens sparren. 

👋 Hallo, heb je een vraag?

Of wil je gewoon graag meer informatie? Je kunt gemakkelijk onze collega Rogier een whatsappje sturen.

06 533 641 57