Gaat Corona de inzet van Virtual Reality Training versnellen?

Vul hier een tekst in

Gaan we anders trainen door Corona?

Deze vraag stel ik me al een aantal dagen. En ja ik realiseer me dat het welzijn in deze moeilijke tijd voor iedereen voorop staat. Toch houdt deze vraag me vanuit mijn werksituatie al een aantal dagen bezig. Ik werk nu een aantal jaren in dit werkveld en eerlijk is eerlijk, in het begin was ik sceptisch. Ach zo’n brilletje… Maar als ik terugkijk naar de oplossingen die we voor zeer uiteenlopende klanten en sectoren hebben gemaakt, weet ik inmiddels wel beter. Veel beter.

Gaan we een versnelling krijgen of vallen we straks terug in situaties die iedereen waarschijnlijk herkent. Wat is het effect van social distancing op de langere termijn? Blijven we voor een deel structureel thuiswerken? Hoe gaan we alle trainingen inhalen die momenteel geannuleerd zijn? Is er überhaupt ruimte in de tweede helft van dit jaar? Blijven we trainen in relatief grote groepen? Komt er meer aandacht voor micro learning? Zijn rollenspellen met collega’s en/of acteurs prettig ? Gaan we innovatieve toepassingen, waaronder VR Training, versneld invoeren? 

Vragen die mijn en jou wellicht ook bezig houden. En daarover ga ik graag in gesprek om er zelf van te leren maar eerlijk is eerlijk ook om de mogelijkheden van Virtual Reality training te promoten. En nee, dat is niet voor alles toepasbaar, maar voor heel veel onderdelen wel. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidsbewustzijn, agressieregulatie, bewustwording, soft skills, ontruiming, aanleren van vaardigheden, rondleidingen en het erkennen en herkennen van hygiëne- en veiligheidsrisico’s. 

VR Training

Wij ontwikkelen oplossingen op basis van 360˚ Video en 3D gemodelleerde omgevingen. Hierin plaatsen we medewerkers in het realistische praktijksituaties. Door zelf te handelen of interactiemomenten toe te voegen heeft de getrainde altijd de regie. Eenvoudig schaalbaar, altijd en overal beschikbaar zonder het operationele proces te verstoren. We zeggen niet voor niks “De beste training is de praktijk”. En die benaderen we heel erg dicht met VR Training.

In deze tijd waarin je wat wellicht wat meer tijd hebt ga ik graag in gesprek over de mogelijkheden van Virtual Reality Training. Uiteraard via een videomeeting. Dan ontdekken we samen of dit toepasbaar en ik werk een eerste concept kosteloos voor je uit. 

Rogier Mink

Wil je meer weten ? Neem contact met me op.

Neem contact op
👋 Hallo, heb je een vraag?

Of wil je gewoon graag meer informatie? Je kunt gemakkelijk onze collega Rogier een WhatsAppje sturen.

06 533 641 57