Wat is Low-Code?

De afgelopen jaren is er veel beweging gaande op het gebied van applicatie ontwikkeling. Nieuw termen als No-code, Low-code en Rapid Application Development hebben zijn intrede gedaan en zijn tegenwoordig volledig ingeburgerd.

Veel organisaties maken gebruik van dit soort platformen om hun IT landschap en tooling te innoveren. En die vraag naar innovatie wordt steeds groter door de toenemende vraag naar het digitaliseren van bedrijfsprocessen.

Een belangrijk voordeel van een Low-code platform is de snelheid van het ontwikkelen van applicaties. Dit wordt grotendeels behaald door een andere methode van programmeren, namelijk visueel modelleren. Daarnaast bieden Low-code platformen vaak een groot aantal standaard bouwblokken die gebruikt kunnen worden in de applicatie-ontwikkeling. Tot slot hebben deze platformen hun security en integratiemogelijkheden goed op orde. Allemaal ingrediënten die zorgen voor een vliegende start van een project.

Voordelen van Low-Code

Het gebruik van  een Low-code platform kent een aantal specifieke voordelen.

  • Snel applicaties ontwikkelen
  • Kortere time to market
  • Eenvoudig integreren met Legacy systemen
  • Zelf doorontwikkelen
  • Security op orde

Om kort op de bal te zitten en te kunnen voldoen aan de businessdoelstellingen is continue innovatie van groot belang. De komst van Low-code platformen heeft er ook voor gezorgd dat er een nieuwe type developer is ontstaan: de Citizen Developer. Vaak medewerkers zonder specifieke IT achtergrond met veel kennis van de business en dus in staat snel en effectief te ontwikkelen. Zo heeft onze partner Betty Blocks zich ten doel gesteld dat iedereen in 2023 met Betty Blocks kan programmeren.

low code

Agile ontwikkelmethodiek

Het ontwikkelen van applicaties met behulp van Low-code platformen is onlosmakelijk verbonden met een Agile methodiek. Samen met onze opdrachtgevers stellen we een team van specialisten samen die gezamenlijk in kortcyclische sprints toewerken naar het eindresultaat. Een belangrijk onderdeel hiervan is kennisopbouw, zodat er ook na de oplevering daadwerkelijk zelf doorontwikkeld kan worden.

Hoe past Low-Code in het architectuur landschap?

Low-code platformen zijn uitermate geschikt om te integreren met legacysystemen en zorgen hierbij voor de innovatielaag op deze systemen. Gartner vat dit mooi samen in het Pace Layer model en dit sluit aan bij ons visie op het gebied van applicatie ontwikkeling. 

Wil je meer weten? 

Over hoe Low-code jouw organisatie verder kan helpen, laat je vrijblijvend adviseren. 

Neem contact op
👋 Hallo, heb je een vraag?

Of wil je gewoon graag meer informatie? Je kunt gemakkelijk onze collega Rogier een whatsappje sturen.

06 533 641 57