Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Wij zijn genomineerd voor de Dutch VR Awards!

Februari 2017

Virtual Reality, Awards

Virtual Reality en Augmented Reality staan tegenwoordig flink in de belangstelling. Het wordt steeds toegankelijker voor consumenten en bedrijven. En ook in Nederland is er veel belangstelling voor deze technieken. Op 9 maart worden de Dutch VR Awards uitgereikt voor de beste VR en AR projecten van Nederlandse bodem.

Ook Coolminds is genomineerd voor de Dutch VR Awards met maar liefst drie producties! Zowel de VR-Eetstoornis Experience, de VR-Ambulance Experience en De Dementiebril zijn genomineerd in de categorie ‘immersive VR 360 video productions’. En daar zijn wij erg trots op! Deze week staat in het teken van de beoordeling van de producties door de vakjury. 

VR-eetstoornis

Deze video over ervaringen met een eetstoornis is gemaakt in opdracht van Human Concern. Met deze video ervaren familie en vrienden de gedachtegang van iemand die een eetstoornis heeft. Er zijn veel emotionele en begripvolle reacties bij ons binnen gekomen naar aanleiding van deze video.

''Had ik dit filmpje maar eerder gezien, dan hadden we elkaar eerder begrepen''

''Had ik dit filmpje maar eerder gezien, dan hadden we elkaar waarschijnlijk veel eerder begrepen en gezegd dat we hier iets aan moesten doen, hulp zoeken en niet in gevecht blijven.''
Bekijk hier de video met de reactie van haar vader op de Virtual Reality video:

De Dementiebril

De Dementiebril is ontwikkeld door het Trimbos-instituut in samenwerking met Stichting Into D’mentia en IJsfontijn en is gefinancierd door Alzheimer Nederland en PGGM. Ruim 180.000 dementerende mensen wonen momenteel thuis met behulp van een mantelzorger. De zorg kan erg stressvol zijn door het veranderende gedrag van de dementerende. De Dementiebril laat mantelzorgers dementie ervaren zodat zij de handelingen van de dementerenden beter kunnen plaatsen en begrijpen.  

VR-ambulance experience

Samen met Kijlstra Ambulancegroep Fryslân hebben wij een video ontwikkeld die ingezet wordt als training voor medewerkers, maar de video is ook erg geschikt om collega’s en andere betrokkenen inzicht te geven in de taken van de ambulancemedewerkers. Je beleeft het hele proces, van de melding tot de aankomst in het ziekenhuis.

''Je beleeft het hele proces, van de melding tot de aankomst in het ziekenhuis''

VR-ambulance experience


Vinger of muis

Dutch VR Awards

Wij hopen natuurlijk op 9 maart er met de award vandoor te gaan. Onze meeslepende producties zijn niet alleen heel mooi gemaakt maar brengen ook oprechte emoties en begrip naar boven.
Meer informatie vind je op de website van Dutch VR Awards