Spring naar navigatie Spring naar inhoud

Het EK Fries Dammen live in 360 graden

Oktober 2017

360 graden livestream, Fries Dammen

Afgelopen zondag vond het Open Europees Kampioenschap Fries Dammen plaats in de havens van Amsterdam. Vanwege de grote belangstelling kreeg Coolminds de opdracht om dit evenement in 360 graden live te streamen. Het evenement werd hierdoor wereldwijd toegankelijk voor iedereen. In totaal hebben uiteindelijk meer dan 600 online bezoekers meegekeken. Een mooi aantal kijkers waar we trots op kunnen zijn. 

Om dit mogelijk te maken maakten we gebruik van een mobiel netwerk, aangezien een reguliere internetaansluiting niet mogelijk was op de boot. Het evenement vond namelijk plaats op het Tall Ship Artemis. Voor ons een totaal nieuwe ervaring die uiteindelijk zeer positief heeft uitgepakt. 


Het evenement was te volgen voor alle online bezoekers op YouTube. Door gebruik te maken van een VR bril zoals een cardboard kon het evenement echt in 360 graden ervaren worden. De online bezoeker beleefde hierdoor het event op de meest meeslepende manier, alsof zij er middenin stonden. 

Volgend jaar zal Coolminds zich gaan inzetten om ook het Wereldkampioenschap Fries Dammen van een livestream te verzorgen. Wij hopen dan nog meer online bezoekers een mooie dam-ervaring te kunnen geven. 

Ook geïnteresseerd in 360 livestreams van jouw evenement? Neem gerust contact met ons op.