Spring naar navigatie Spring naar inhoud
Opdracht

VR therapie als behandelmethode binnen de geestelijke gezondheidszorg

Diensten

Productie, 360 graden video, VR bibliotheek, Implementatie

Je grootste angst overwinnen in de veilige omgeving van een behandelkamer. Met dat idee zijn we Vrendle gestart. En dat idee is ondertussen flink uitgedijd.

Vrendle is uitgegroeid tot een uitgebreide bibliotheek vol 360 gradenvideo's (VR) voor toepasbaar  binnen de psychische gezondheidszorg. Op Vrendle worden diversevideo's aangeboden op het gebied van therapie, training en ontspanning.

Vrendle is naast een applicatie vol met 360 graden video's, ook een community van zorginstellingen en onderwijsinstellingen met wie wordt samengewerkt om therapie en trainingsvideo’s te ontwikkelen en te verbeteren. Therapieën en trainingen die door alle aangesloten zorgorganisaties worden ingezet kunnen door iedereen worden gebruikt.

Tevens ondersteunt Vrendle therapeuten en projectmanagers bij de implementatie van dit e-Health-product via trainingen, workshops, implementatieplannen en behandelprotocollen

Een voorbeeld

Voor de bestaande behandelprocedure ‘Agressie op Maat’ heeft Coolminds samen met Jeugdhulp Friesland een ondersteunende agressieregulatie therapie ontwikkeld. De therapie is een 360 graden Virtual Reality productie waarin de kijker geconfronteerd wordt met een uitdagende situatie. Na het bekijken van de video kan er uit verschillende reacties gekozen worden. Deze handeling helpt bij de bewustwording van het gedrag.

Bekijk de beelden in 360 graden

De video voor agressieregulatie speelt zich af op een middelbare school. Hier wordt de kijker uitgedaagd door een groepje jongeren, gespeeld door professionele acteurs. Het gedrag en taalgebruik van deze jongeren is gebaseerd op het gedrag dat wordt vertoond bij cliënten van bijvoorbeeld Jeugdhulp Friesland.

Kom langs voor een Frisse Blik!

Let's talk change!