Spring naar navigatie Spring naar inhoud
responsive design

Websites worden tegenwoordig anders gebruikt dan ongeveer vijf of tien jaar geleden. Wat de voornaamste reden hiervan is? De (op)komst van smartphones en tablets. Sinds de opkomst van smartphones en tablets neemt het online gebruik op deze apparaten sterk toe. Sterker nog, tegenwoordig worden websites vaker bezocht vanaf een mobiel apparaat dan vanaf desktop.

  • Gebruiksgemak
  • Conversie optimalisatie


Je website is al lang niet meer alleen een visitekaartje. De veelzijdigheid van websites is enorm. Veel ondernemingen zijn afhankelijk van hun website, als het gaat om bijvoorbeeld het werven van nieuwe klanten of informeren van bestaande klanten.

Mobiel versus desktop

Een mobiele telefoon wordt tegenwoordig overal voor gebruikt. De afgelopen jaren neemt het bezoek vanaf een mobiel apparaat enorm toe. Voorheen werden websites met name bezocht vanaf een desktopcomputer, maar momenteel zijn daarin grote verschuivingen gaande.Responsive design was een trend op het gebied van webdesign, maar is tegenwoordig een standaard in het design- en ontwikkelproces bij Coolminds. Tijdens dit proces wordt rekening gehouden met alle resoluties en apparaten waarmee de website wordt bezocht.

Gebruiksgemak

Door de verschuiving naar mobiele apparaten zien wij ook een directe invloed op het gebruiksgedrag van een website. Omdat mobiele bezoekers een website op een andere manier gebruiken ten opzichte van desktopbezoekers is het essentieel dat de verschillende typen gebruikers zich aangesproken voelen. Gebruikers willen daarnaast steeds sneller hun doel bereiken en de informatie vinden waar zij naar op zoek zijn.
Een website heeft één of meer doelstellingen. Het is daarom belangrijk een website op een dusdanige manier in te richten dat de kans op conversie toeneemt. Gebruiksgemak speelt bij conversie optimalisatie een belangrijke rol.

optimaal gebruiksgemak? 

Pelle vertelt je graag over de kansen! 

Bedankt voor je bericht

Meer weten? Wij bellen je graag!

Dankjewel, we nemen contact met je op.