Spring naar navigatie Spring naar inhoud

gedragsverandering

Begrip en inleving realiseren?

WAT ALS VIRTUAL REALITY INGEZET KAN WORDEN VOOR GEDRAGSVERANDERING? 

Het is aan de buitenkant vaak niet te zien hoe iemand zich van binnen voelt. Je ziet de handelingen van de persoon, maar zijn of haar gedachten kun je niet lezen. Virtual Reality kan ingezet worden voor allerlei vormen van gedragsverandering, waarmee o.a. begrip en inleving wordt gerealiseerd.Een 360 graden film in combinatie met een VR-bril biedt de uitkomst om het begrip voor mensen met dementie, of een eetstoornis te vergroten. Zo ontwikkelden wij een Virtual Reality toepassing voor deze twee voorbeelden om onder andere ouders en behandelaars het gevoel van een patiënt te laten ervaren. Het effect van Virtual Reality was direct zichtbaar.

Kom langs voor een Frisse Blik!

Stuur een bericht

Teaser: Human Concern


Vinger of muis

empathie vergroten met VR

  • Begrip en inleving
  • Gedragsverandering
  • Jarenlange ervaring met VR

Innerlijke strijd
"De oorlog die ik van binnen voerde maakte mij kapot. Hoeveel honger ik ook had, ik moest mij aan het schema houden. Ik wist wel dat iedereen om mij heen mij wilde helpen, maar doordat ze mijn gevoel niet begrepen en mijn gedachten niet konden lezen snapten zij heel vaak niet wat ik echt nodig had", aldus Sarah, die herstelt van een eetstoornis.

Begrip en inleving
Een 360 graden film in combinatie met een VR-bril biedt uitkomst om het begrip voor mensen met een eetstoornis te vergroten. "Had ik dit filmpje maar eerder gezien, dan hadden we elkaar waarschijnlijk veel eerder en beter begrepen en gezegd dat we hier iets mee moesten doen. Hulp zoeken en niet in gevecht blijven." zegt de vader van Sarah.

Het effect van Virtual Reality was direct zichtbaar toen ouders, behandelaars en (ex)-patiënten het gevoel van de patiënt ervoeren. Zo waren er veel emotionele, begripvolle reacties en dat is precies de gedragsverandering die wij willen oproepen.

Daniel Brinckmann

gedrag veranderen met vr?

Daniel vertelt je er alles over!

Daniel komt langs met de VR-bril en neemt je mee op ontdekkingstocht.

neem contact op

Meer weten? Wij bellen je graag!

Dankjewel, we nemen contact met je op.