Spring naar navigatie Spring naar inhoud
Virtual reality therapie

Angststoornissen zijn wereldwijd een groeiend probleem. Niet naar publieke plekken willen wegens pleinvrees of niet naar feestjes gaan vanwege sociale angst. Virtual Reality maakt het mogelijk om deze angsten rechtstreeks te behandelen vanuit de vertrouwde omgeving van een therapieruimte, door Virtual Reality Exposure Therapy (VRET). 

VRET heeft altijd ten grondslag gelegen bij de ontwikkeling van VR-therapieën. Cliënten worden behandeld in een veilige omgeving, waarbij de behandelaar ze door de situatie heen loodst. Wordt het toch te veel? Dan kan de VR-bril eenvoudig afgezet worden. Deze vorm van therapie biedt nieuwe mogelijkheden en voordelen.

Stap voor stap de angsten overwinnen 

VRET is iets waar wij ons veel mee bezig houden. Het is een bewezen behandelmethode voor mensen die kampen met een angststoornis. Met VRET wordt de cliënt stapsgewijs gevraagd zich bloot te stellen aan datgene waar hij of zij bang voor is. Door zich hier aan over te geven wordt de cliënt geleidelijk geconfronteerd met de lichamelijke gebeurtenissen van zo’n aanval. Hierdoor went de cliënt aan het angstgevoel, waardoor de angst uitdooft. Dit is één van de krachtigste technieken binnen gedragstherapie tot nu toe.

  • Stap voor stap angsten overwinnen
  • Eén van de krachtigste technieken binnen de gedragstherapie
  • Jarenlange ervaring met VR

Hart voor de zorg 

In het ontwikkelingsproces houden wij rekening met het bestaande behandelprotocol en vullen dit aan. Wij werken nauw samen met zorggerelateerde experts om de video’s zo doeltreffend mogelijk te maken. Zij hebben de medische en cognitieve kennis om ervoor te zorgen dat de therapie effectief is bij de cliënt. Wij hebben vervolgens de kennis om de technische basis neer te leggen. Samen met verschillende opdrachtgevers ontwikkelen wij toepassingen om Virtual Reality in de zorg te implementeren. 

Virtual Reality kan voor een grote omslag gaan zorgen binnen de gezondheidszorg. Met VRET worden behandelingen korter en goedkoper. Behandelaars krijgen een beter beeld van de problematiek waardoor ze gepaste hulp kunnen bieden. Door middel van VRET werken wij op een virtuele wijze naar een betere realiteit.

Vrendle 

Om 360 graden therapie video’s beschikbaar te maken voor specialisten in de zorg is er een platform ontwikkeld: Vrendle. Dit is een online bibliotheek met 360 graden video’s die worden ingezet als ondersteuning bij behandelingen, trainingen of ter ontspanning.

Vrendle beschikt over een uitgebreide bibliotheek met 360 graden video’s die ingezet worden bij therapieën. Door middel van deze video’s kunnen specialisten in de zorg cliënten effectief behandelen. Deze video’s zijn in abonnementsvorm beschikbaar voor de zorginstellingen.

Virtual reality therapie?

Jan Dirk heeft een hart voor de zorg! 

Bedankt voor je bericht

Meer weten? Wij bellen je graag!

Dankjewel, we nemen contact met je op.