Spring naar navigatie Spring naar inhoud
Virtual reality therapie

Exposuretherapie is een krachtige techniek bij de behandeling van angststoornissen. Virtual reality therapie (VR-therapie) maakt die behandeling nóg effectiever. Met VR is het mogelijk de angsten rechtstreeks te behandelen vanuit de vertrouwde omgeving van de spreekkamer. Als behandelaar heb je zo een unieke tool in handen waarmee je cliënten in een veilige omgeving stap voor stap kunt helpen hun angst te overwinnen.

Overweeg je als zorgaanbieder virtual reality exposuretherapie (VRET) in te zetten? Of ben je op zoek naar een VR-therapie voor een specifieke angststoornis?

Bij Coolminds ontwikkelen we geavanceerde VR-therapieën voor (sociale) angststoornissen die worden behandeld binnen de geestelijke gezondheidszorg. We adviseren je graag.

De voordelen van VR-therapie

  • Veel meer mogelijkheden ten opzichte van de bestaande exposuretherapie
  • De cliënt kan stap voor stap aan de angst worden blootgesteld
  • Behandelaars krijgen een genuanceerder beeld van de problematiek
  • Behandelingen worden goedkoper en korter

Hier wil ik meer van weten

Bewezen effectiever dan standaard exposuretherapie

Bij de behandeling van angststoornissen met behulp van exposuretherapie worden cliënten blootgesteld aan hun angst, met het doel die angst geleidelijk te verminderen en te laten verdwijnen. Virtual reality therapie biedt veel extra mogelijkheden ten opzichte van de standaardtherapie en heeft dan ook een bewezen groter effect. Zo kan de behandelaar de intensiteit van de therapie binnen de veiligheid van de behandelkamer tijdens de behandeling aanpassen en de cliënt direct begeleiden bij het omgaan met de angst.

Hart voor de zorg 

Bij het ontwikkelen van nieuwe virtual reality therapieën werken we gedurende het hele proces nauw samen met zorgexperts. Zij hebben de medische kennis op het gebied van gedragstherapie en weten exact wat nodig is om de therapie voor cliënten zo effectief mogelijk te maken. Door deze know-how te bundelen met onze kennis op het gebied van de allernieuwste VR-technieken, implementeren we gezamenlijk doeltreffende VR-toepassingen in de zorg.

Vrendle: VR-toepassingen als abonnement

Om de VR-therapie met behulp van 360°-video’s beschikbaar te maken voor specialisten in de zorg, hebben we het platform Vrendle ontwikkeld: een online bibliotheek met 360°-video’s die kunnen worden ingezet bij behandelingen, trainingen of ter ontspanning. Met deze video’s, die voor zorginstellingen in abonnementsvorm beschikbaar zijn, kunnen specialisten in de zorg cliënten effectief behandelen.

Naar Vrendle

Behandelingen verbeteren met virtual reality therapie?

Jan Dirk vertelt je graag meer over de mogelijkheden van VR-therapie voor jouw zorgorganisatie.

Bedankt voor je bericht

Meer weten? Wij bellen je graag!

Dankjewel, we nemen contact met je op.