Spring naar navigatie Spring naar inhoud
Virtual reality safety training

Vereist jouw vakgebied werken op locaties met hoogspanning, hoogwerkers of andere risicovolle factoren? Dan komt veiligheid vanzelfsprekend op de eerste plaats. Virtual reality safety training (VR safety training) is de perfecte tool om je medewerkers optimaal te trainen hun werk veilig te doen. Zowel in de routine van elke dag, als in uitzonderlijke situaties waarin extra aandacht en oplettendheid nodig is.

Bij Coolminds bouwen we virtuele omgevingen waarin de medewerker volledig opgaat in de wereld om zich heen, gevaarlijke situaties ervaart en zich bewust is van de veiligheidsrisico's en het belang handelingen correct uit te voeren. Benieuwd hoe het werkt? Laat je inspireren door de trainingen die we maakten voor Actemium en Omexom.

De voordelen van VR safety training

  • Mogelijkheid uitzonderlijke situaties te simuleren
  • Uiterst realistische beleving voor bewustwording van gevaren en risico’s
  • Leren en toetsen van kennis in de ‘praktijk’
  • Onbelemmerde doorgang van het dagelijkse werkproces
  • Kostenbesparend

Hier wil ik meer van weten

Uitgekiend ontwikkelproces

Bij het ontwikkelen van een VR safety training gaan we uiteraard niet over één nacht ijs. We bundelen de expertise van de opdrachtgever met onze eigen technische kennis en ervaring op het gebied van VR. Alle mogelijkheden voor de ultieme VR-omgeving passeren de revue. We verdiepen ons in elke stap en elke handeling die de gebruiker kan maken, en vertalen dat vervolgens naar een uitgekiend ontwerp. Met tools als room-scale VR is rondlopen in een virtuele omgeving en volledige interactie mogelijk. We kunnen de gevolgen van onjuiste handelingen in de training inbouwen, zodat de gebruiker die consequenties ook echt ervaart. Aan een VR safety training kunnen altijd scenario’s worden toegevoegd. Samen komen we tot de ultieme training die exact op de trainingsdoelen is afgestemd.

Training geven

Is de VR safety training eenmaal ontwikkeld, dan geef je de training als organisatie of bedrijf zelf aan je medewerkers. Natuurlijk bieden we daarin ondersteuning en denken we met je mee. In de praktijk zien we dat de trainingen vaak worden gebruikt als toevoeging of vervanging van reguliere trainingssessies over veiligheidsrisico's. Daarnaast kan het geven van VR-trainingen bijdragen aan de veiligheidsladder en is het een onderscheidende waarde richting de klanten van je organisatie of bedrijf.

Ook een virtual reality safety training laten ontwikkelen?

Rogier vertelt je graag meer over de mogelijkheden van VR safety training voor jouw organisatie of bedrijf.

Bedankt voor je bericht

Meer weten? Wij bellen je graag!

Dankjewel, we nemen contact met je op.