Spring naar navigatie Spring naar inhoud
Virtueel trainen

Met tools als Room-scale VR is het mogelijk geworden om rond te lopen in een virtuele omgeving en hier volledige interactie mee te hebben. Coolminds bouwt virtuele omgevingen op maat waarin een bepaalde missie centraal staat. Voor Actemium ontwikkelde wij o.a. het doormeten van een transmitter op een virtuele raffinaderij en voor Omexom het veilig in/uit uitschakelen van een veld op een hoogspanningsinstallatie. Door werkzaamheden in een virtuele omgeving te simuleren, wordt er gestreefd naar:

  • Bewustwording van veiligheid
  • Ervaring met uitzonderlijke situaties
  • Toetsen van de kennis 
  • Direct leren in de 'praktijk' 

bewustwording

Het unieke van virtual reality is de immersie. Je gaat volledig op in de omgeving en de situatie. In de scenario's wordt er zoveel mogelijk geprobeerd om een leereffect te creëren. De regie hebben wij zelf in de hand, dus de gebruiker moet erg bedacht zijn op mogelijke gevaarlijke situaties en zich dus bewust zijn van de veiligheidsrisico's en de juiste werkwijze hanteren. De gevolgen van je handelen worden dan ook haast levensecht!

Training geven

Het geven van de training wordt gedaan door jullie zelf. Wij faciliteren de applicatie, bieden ondersteuning en denken mee in het geven van de training. In de praktijk zien we dat de training vaak wordt gebruikt als toevoeging of vervangen van reguliere trainingssessies zoals de zoveelste powerpoint presentatie over de veiligheidsrisico's. Daarnaast kan het geven van virtual reality trainingen bijdragen aan de veiligheidsladder en is het een onderscheidende waarde richting jouw klanten,

3d omgeving

Samen met jullie expertise van het vakgebied, ontwikkelen wij het scenario op maat. Elke stap en handeling die de gebruiker kan maken, daar verdiepen wij ons in en vertalen dit vervolgens naar de Unity Engine. Er worden consequenties bedacht die de gebruiker ervaart na een bepaalde onjuiste keuze. Al deze stappen vormen een bepaald scenario met een doel. De applicatie wordt zodanig ontworpen dat er meerdere scenario's over tijd kunnen worden toegevoegd.  

Referenties

Onder andere voor Actemium en Omexom ontwikkelde Coolminds al een virtual reality training. Zie hier hoe zij virtual reality ervaren:

waar zou jij vr voor in kunnen zetten?

Room-scale VR is geschikt voor meerdere doeleinden. Wij brainstormen graag over de mogelijkheden die passen bij jouw organisatie. 

  • Engineering
  • Vastgoed
  • Gezondheidszorg

veilig trainen?

Rogier laat je de kracht van virtual reality ervaren.

Bedankt voor je bericht

Meer weten? Wij bellen je graag!

Dankjewel, we nemen contact met je op.