Een Decision Support System voor GOA

Opdracht

Op een eenvoudige manier wetenschappelijke informatie kunnen raadplegen en een gedetailleerd advies opstellen.

Diensten

Op het gebied van Electronic Monitoring zijn de laatste jaren veel ontwikkelingen gaande. Zo worden er nieuwe technologieën ontwikkeld en toegepast. Voor GOA ontwikkelden wij een decision support system.

Een adviestool voor GOA

Naast de GPS-enkelband is onlangs de enkelband met alcoholmeting (SCRAM) geïntroduceerd, zijn er methodische apps en wordt er geëxperimenteerd met Virtual Reality. Daarnaast is er een groei waarneembaar in het toepassen van Electronic Monitoring in strafzaken. 

Beide ontwikkelingen zorgen voor een toenemende complexiteit voor de betrokken adviseurs/beslissers. “Hoe bied je hen de juiste middelen om goed en volledig te kunnen adviseren over de inzet van de juiste toepassingen?” Deze vraag heeft centraal gestaan in het ontwikkelen van GOA Decision Support System. 

Het ontwikkelde kennisplatform bestaat in hoofdlijnen uit drietal onderdelen: 

  • Een kennisbank voorzien van ondersteunende, veelal wetenschappelijke, informatie. 
  • Een adviestool die ondersteunt in opvolgingsvraagstukken 
  • Een adviestool die adviseert over de inzet van Electronic Monitoring in de casus en de juiste toepassing hiervan. 

GOA Decision Support System

Hoe zorgen we ervoor dat de specialisten in dit vakgebied op een eenvoudige en prettige wijze de juiste (wetenschappelijk onderbouwde) informatie kunnen raadplegen. Met als uitkomst een gedetailleerd advies. Dit was de belangrijkste uitdaging in het project, met daarbij de belangrijke toevoeging dat dit ook eenvoudig beheerd kan worden.  

In  het ontwerp hebben we als basis genomen dat, ondanks de complexiteit en verschillende afhankelijkheden, het zo eenvoudig zou moeten zijn als een online shopping experience. Via een adviestool doorlopen de gebruikers een aantal stappen waarin informatie over o.a. het delict en criminogene factoren wordt uitgevraagd en dit leidt tot een gedetailleerd advies. 

Het resultaat

Met de eerste versie  heeft een test plaatsgevonden met  zeden- en stalkings delicten. Bij deze (dezelfde) delicten werd door een aantal medewerkers het GOA-Decision Support System toegepast terwijl een aantal andere medewerkers de bestaande werkwijze toepaste.De uitkomst van de test gaf  significante verschillen tussen beide groepen. De groep die het GOA Decision Support System gebruikte kwam tot een veel gedetailleerder advies over de inzet en toepassingen van Electronic Monitoring.  

Wat zijn jouw online ambities?

Zijn er dingen waar je tegenaan loopt binnen je bedrijf? Hoe zou je bedrijf eruit zien in de ideale situatie? Vraag een vrijblijvende sessie aan om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen! Écht bijna alles is mogelijk.

Neem vrijblijvend contact op
👋 Hallo, heb je een vraag?

Of wil je gewoon graag meer informatie? Je kunt gemakkelijk onze collega Rogier een whatsappje sturen.

06 533 641 57