Een geoptimaliseerd B2B bestelproces voor schoonmaakprofessionals

Opdracht

Het optimaliseren van het online bestelproces van en voor schoonmaakprofessionals

Diensten
webapplicatie
b2b-webshop

LSG, de groothandel voor professionele schoonmakers en glazenwassers, heeft sinds haar oprichting in 2015 een indrukwekkende groei doorgemaakt. Gedreven door een passie voor het schoonmaak vak, staat LSG elke dag klaar om organisaties te ondersteunen met hoogwaardige producten, deskundig advies en on-site hulp. 

Voor de komende jaren zijn er forse groeiambities geformuleerd. Om deze ambities waar te maken, wordt er nadrukkelijk gekeken naar het optimaliseren van het online bestelproces.

LSG b2bwebshop

De Uitdaging

  • Een eenvoudig en gepersonaliseerd bestelproces voor bestaande en nieuwe klanten.
  • Het verbeteren van de efficiency door het automatiseren van het bestelproces en het wegnemen van beheertaken.
  • Het creëren van een schaalbare omgeving die meegroeit met de organisatie.

Onze Oplossing: Een gepersonaliseerde B2B Webshop

In samenwerking met LSG hebben we een krachtige B2B webshop ontwikkeld, specifiek afgestemd op de behoeften van schoonmaakprofessionals. Dit bestelportaal biedt niet alleen een overzicht van het uitgebreide assortiment, maar stelt ook klanten in staat om eenvoudig bestellingen te plaatsen, prijsafspraken te bekijken en hun volledige bestelhistorie en facturen te raadplegen.

Naadloze Integratie met Exact Online

Om de efficiëntie te vergroten, hebben we de B2B webshop naadloos geïntegreerd met Exact Online via API-koppelingen. Dit betekent dat alle informatie, van assortiment en prijsafspraken tot facturen en klant- en locatiegegevens centraal wordt beheerd in Exact Online. De API-koppeling zorgt voor het vlekkeloos ophalen van informatie en het automatisch inschieten van bestellingen. Al deze onderdelen zorgen voor een aanzienlijke tijdsbesparing voor het LSG team.

API-Koppelingen met Mollie en Mailchimp

Daarnaast hebben we koppelingen tot stand gebracht met Mollie voor IDEAL-betalingen en met Mailchimp om inschrijvingen voor de maandelijkse nieuwsbrief te verzorgen. 

De ontwikkeling maakt het gehele bestelproces niet alleen efficiënter maar zorgt er ook voor dat LSG haar klanten beter kan bedienen en tegelijkertijd kan blijven groeien.

Ook brainstormen over de werkprocessen binnen jouw bedrijf?

Wij staan voor je klaar en helpen je graag!

Neem contact op
👋 Hallo, heb je een vraag?

Of wil je gewoon graag meer informatie? Je kunt gemakkelijk onze collega Rogier een whatsappje sturen.

06 533 641 57