Deze tour laat bezoekers digitaal en op eigen tempo door een museum lopen.

Opdracht

Online een volledige museum ervaring creëren.

Diensten
maatwerk website
virtual reality

Het Fries Verzetsmuseum, onderdeel van het Fries Museum, bewaart een collectie van circa 45.000 objecten, documenten, boeken, tijdschriften, foto's, en films. Zij geven een indrukwekkend beeld van de Tweede Wereldoorlog in Friesland. De verzameling gaat over het dagelijks leven tijdens de bezetting, collaboratie, verzet, vervolging en de bevrijding. Door de beperkende maatregelen vanwege het corona-virus is het museum momenteel niet toegankelijk voor bezoekers. In het kader van 75 jaar vrijheid is dit een extra gemis. Coolminds ontwikkelde samen met het Fries Museum een virtuele tour door het Museum.

Virtuele Tour Fries Verzetsmuseum

De virtuele tour is voor iedereen online beschikbaar. De basis voor de virtuele tour wordt gevormd door 360° fotografie. In deze 360° foto’s zijn allerlei interactiemomenten toegevoegd, zodat de bezoekers achtergrond verhalen kunnen lezen, geluidsfragmenten beluisteren en video’s bekijken. Op deze manier wordt het museum virtueel naar de huiskamer gebracht. Zowel het Fries Verzetsmuseum als de tentoonstelling Oog in oog met oorlog zijn op deze bijzondere wijze in beeld gebracht.

Na een succesvol proof of concept verzorgde Coolminds de (360°) fotografie, het samenstellen van de virtuele tour en de landingspagina. Voor het samenstellen van de tour is gebruik gemaakt van, en samengewerkt met Micrio (q42).

"De virtuele tour geeft een heel goed beeld van onze tentoonstellingen. De foto's zijn prachtig en sfeervol. De content wordt op een gebruiksvriendelijke manier aangeboden. Een mooie, toekomstbestendige online uitbreiding!"

Bekijk hier de virtuele tour van het Fries Museum.

Vind je deze case interessant? 

Vraag een vrijblijvende sessie aan om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen!

👋 Hallo, heb je een vraag?

Of wil je gewoon graag meer informatie? Je kunt gemakkelijk onze collega Rogier een whatsappje sturen.

06 533 641 57