Een digitaal bestelproces om op maat t-shirts en hoodies te bedrukken

Opdracht

Binnen deze bestelportal wordt het T-shirt design direct gemaakt en kan de klant meekijken op een groot scherm.

Diensten
webapplicatie - Laravel

Creatief ondernemen staat centraal bij Red Dot Media. Gezamenlijk runnen Bartjan en Kelly de souvenirwinkel Western Store op Ponyparkcity in Collendoorn. Een verkoopsucces is in deze winkel het op maat bedrukken van t-shirts en hoodies. Op deze wijze hebben de bezoekers een unieke herinnering aan hun verblijf. Toen Ponyparkcity en de Western Store gedwongen dicht moesten door de Covid Pandemie, heeft Red Dot Media de aandacht verlegd naar het aanbieden van T-shirts op bol.com.

Het succes leverde een tweetal digitaliserings vraagstukken op:

  • Hoe optimaliseer ik het bestelproces binnen de Western Store?
  • Hoe beheer ik op een eenvoudige wijze meer dan 50.000 artikelen op Bol.com en hou ik de focus op het creatieve proces?

Beide vraagstukken hebben een belangrijke relatie met de aanschaf van een tweetal hypermoderne printers.

Bestelportal Western Store

Binnen de Western Store kunnen bezoekers op maat gemaakte t-shirts laten bedrukken. Dit proces was erg bewerkelijk en bevatte een vijftal stappen en medewerkers die hierin betrokken waren. Dit moest en kon anders met als doel: Efficiëntie en Bedrukken op een andere locatie. Gezamenlijk ontwikkelden we een bestelportal. Binnen deze portal wordt het T-shirt design direct gemaakt en kan de klant meekijken op een groot scherm. Het resultaat hiervan is de bestelling die direct in de printer ingeladen kan worden. Klanten worden via e-mail op de hoogte gehouden van het proces en kunnen het bedrukte T-shirt weer in de winkel ophalen. Uiteraard wordt in de e-mailteksten veel aandacht aan de klantbeleving besteed. De ontwikkelde bestelstraat heeft geresulteerd in minder personele inzet, standaardisatie van het proces, meer overzicht en eenduidige communicatie naar klanten.

Koppeling met Bol.com

Wat begon als een activiteit buiten het Ponyparkcity seizoen is inmiddels uitgegroeid tot een enorm succes. Onder de naam T-shirtknaller verkoopt Red Dot Media allerlei bedrukte T-Shirts. Inmiddels staan er meer dan 50.000 artikelen online en dit aantal groeit continu. Maar hoe zorg je dat dit beheersbaar blijft en de administratieve werkzaamheden niet ten koste gaan van de creatieve werkzaamheden?  

Hiervoor ontwikkelden we een productconfigurator waarin het assortiment aangemaakt en beheerd wordt. Hierdoor worden volledig geautomatiseerd de verschillende maten en kleuren aangemaakt. Niet alleen wordt het hierdoor een stuk eenvoudiger om het veelzijdige assortiment te beheren, ook worden nieuwe producten automatisch online gezet via de Content API van Bol.com.

Wat zijn jouw online ambities?

Vraag een vrijblijvende sessie aan om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen!

Stuur een bericht
👋 Hallo, heb je een vraag?

Of wil je gewoon graag meer informatie? Je kunt gemakkelijk onze collega Rogier een whatsappje sturen.

06 533 641 57