Maak kennis met Sybrig: van stagiair tot fulltime ontwikkelaar in 'a mans world'. 

Vandaag interviewen we Sybrig. Van talentvolle stagiair naar gewaardeerde fulltime ontwikkelaar! In dit interview vertellen we je meer over de loopbaan van Sybrig, haar ambities, en hoe het is om te werken in ‘a mans world’. Lees je mee?

Hey Sybrig, kun je iets over jezelf vertellen?  

“Ik heb de opleiding HBO-ICT gedaan op de NHL Stenden Hogeschool, waarbij ik een halfjaar een minor gevolgd heb in Finland. Ik ben 22 jaar en woon samen met mijn vriend in Burgum. Ik vind het leuk om sportief bezig te zijn. Ik ga vaak op de fiets naar kantoor en ik voetbal 3 keer in de week bij FC Burgum in Vrouwen 1. Daarnaast vind ik het leuk om andere sporten te beoefenen zoals: padel, surfen, hardlopen en zaalvoetbal. Ook hou ik erg van muziek en ga ik vaak naar concerten en festivals. Tuinieren vind ik ook ontzettend leuk! Samen met anderen heb ik een grote moestuin met veel verschillende groentes – hier eten we het hele jaar door van! Lekker en duurzaam :)” 

Kun je iets meer vertellen over je werk bij Coolminds? 

“In november 2020 ben ik bij Coolminds begonnen met een vrijwillige stage, omdat ik mede door corona nog niet kon beginnen met afstuderen. Dit heb ik gedaan omdat ik graag meer ervaring op wilde doen in het programmeren. Aansluitend aan deze periode heb ik mijn afstudeerstage bij Coolminds gedaan. Tijdens deze periode heb ik een VR e-learning platform ontwikkeld. Na een leuke en leerzame stage/afstudeerperiode ben ik in april afgelopen jaar afgestudeerd en daarna gelijk begonnen met werken bij Coolminds als ontwikkelaar.”  

Wat vind je het leukste aan je werk? 

“Mijn werk heeft vele leuke aspecten zo vind ik het leuk om oplossingsgericht te werken aan opdrachten in samenwerking met mijn collega’s. We werken aan mooie, uitdagende projecten voor gevarieerde klanten. Het is leuk om iets te ontwikkelen waar de klant en/of samenleving iets aan heeft en uiteindelijk ook blij mee is.” 

Wat zijn je ambities? 

“Mijn eerste prioriteit is om een goede programmeur te worden. Dat lijkt mij een goede basis om misschien later in projectmanagement te kunnen werken.” 

Veel mensen vinden IT nog steeds een mannenwereld, hoe kijk jij daar tegenaan? 

“Voor mij is het onbegrijpelijk dat er niet meer vrouwen in de IT werken. Vrouwen kunnen dit net zo goed als mannen. Mensen hebben vaak een stereotype beeld van een programmeur. Dit beeld klopt vaak niet, maar dit zorgt er misschien wel voor dat vrouwen hier niet voor kiezen. Dit beeld zou moeten veranderen, zodat ook het talent van vrouwen gebruikt wordt binnen de IT. 

Het is gezellig om in een groep mannen te werken, er is een leuke sfeer met veel humor. Dit komt ook omdat ik zelf opgegroeid ben met twee broers, dus ik ben het wel een beetje gewend. Het zou wel leuk zijn als er wat vrouwen bij komen.”

Kun je wat vertellen over je opdrachten bij Coolminds?

“De eerste opdracht die ik heb gedaan is het ontwikkelen van een klantenportaal voor Reuzado. Dit is ontwikkeld in voor mij nieuwe technieken, namelijk Laravel en Vue. Dit zorgde ervoor dat het niet altijd allemaal even makkelijk was, maar als ik nu terugkijk op het afgelopen halfjaar dan heb ik enorm veel geleerd. Door samen te werken met collega’s met veel kennis, kan ik mij iedere dag door blijven ontwikkelen. Momenteel werk ik aan een digitale vragenlijstenmodule voor de Liv applicatie. Het leuke aan dit project is dat dit al meerdere jaren loopt, waardoor het team goed op elkaar ingespeeld is.”   

Kan je iets meer vertellen over jouw functie? 

“Ik houd mij voornamelijk bezig met het programmeren van software. Denk aan webapplicaties, maatwerk-software en websites. Wekelijks presenteren we de voortgang in een demosessie met de klant. Daarnaast testen we tussentijds alle software die ontwikkeld wordt."   

Waarom is Coolminds een leuk bedrijf om te werken? 

“Er zijn veel mensen met kennis binnen het bedrijf en genoeg leuke opdrachten om mijzelf goed door te blijven ontwikkelen. Er is een relaxte werksfeer met leuke personeelsuitjes. Ik heb leuke collega’s met veel humor. Als jonge medewerker krijg ik veel verantwoordelijkheid en kansen om mij te ontwikkelen. Binnen het bedrijf heerst een gelijkwaardige en open sfeer.”

Word jij de nieuwe collega van Sybrig? 

Regelmatig hebben wij leuke vacatures open staan. Ben je benieuwd of er iets voor jou tussen zit? Check onze vacaturepagina dan eens. Staat jouw droombaan er niet tussen? Dan kan je ons altijd even een berichtje sturen - we kijken graag samen naar de mogelijkheden.  

Neem contact op
👋 Hallo, heb je een vraag?

Of wil je gewoon graag meer informatie? Je kunt gemakkelijk onze collega Rogier een whatsappje sturen.

06 533 641 57