Derde plaats onderwijsprijs Friesland

In het klaslokaal met een VR-bril op je neus alvast een kijkje nemen op je stageplek. Met dit idee won VSO Talryk, school voor voortgezet speciaal onderwijs in Drachten, vrijdag 25 januari het brons bij de uitreiking van de Friese Onderwijsprijs. De jury was met name te spreken over de innovatieve, verbeeldende kracht van het project. 

In samenwerking met VSO Talryk en de Hanzehogeschool

Om de praktijk dichterbij te halen voor haar leerlingen ontwikkelden wij samen met Talryk en de Hanzehogeschool Groningen vier VR-stagefilms. Leerlingen kunnen daarmee levensecht kennismaken met hun toekomstige stageplek, zonder dat ze het klaslokaal uit hoeven. Om de jury en het aanwezige publiek te laten zien hoe dit in de praktijk werkt, trakteerde Talryk de zaal op een levensechte VR-ervaring. Aanwezigen konden meekijken door de VR-bril van de leerling. De reacties waren enthousiast. "Je zet de bril op en je bent op de werkplek!"

Volop voordelen

Die enthousiaste reacties hoort directeur Cornelis Knappe, directeur van Talryk, regelmatig in de wandelgangen van zijn school. "Leerlingen vinden de VR-stagefilms fantastisch", vertelt hij trots. "Ze kunnen stageplekken ontdekken in een veilige omgeving en zich zo goed mogelijk voorbereiden op hun daadwerkelijke stage. Ook gebruiken we de VR-technologie om hen werknemersvaardigheden te leren, zoals samenwerken en overleggen. Tot slot lost deze techniek heel veel logistieke problemen op. Leerlingen hoeven niet meer langs alle werkplekken om daarna hun favoriete stageplek uit te zoeken. Dat kan nu gewoon in het eigen lokaal."

๐Ÿ‘‹ Hallo, heb je een vraag?

Of wil je gewoon graag meer informatie? Je kunt gemakkelijk onze collega Rogier een whatsappje sturen.

06 533 641 57