VR-productie de Dementiebril wint zilveren prijs!

Gisteren wonnen wij de zilveren plaats van de Dutch VR Awards in de categorie Immersive VR 360 Video Productions. De Dementiebril is ontwikkeld door Coolminds in opdracht van het Trimbos-instituut en Stichting Into D’mentia, gefinancierd door Alzheimer Nederland en PGGM.

Ervaar dementie

De Dementiebril is een simulatiefilm die je in de huid laat kruipen van iemand met dementie. Zo is het mogelijk voor behandelaars en mantelzorgers om te ervaren hoe dementerende mensen dagelijkse situaties ervaren. Het project is ontwikkeld om begrip te vergroten en mensen te laten ervaren welke impact de reacties van de omgeving op de dementerende hebben. De ervaringen van naasten die de Dementiebril probeerden zijn zeer positief. Meer informatie over de Dementiebril is te vinden op de website dementiebril.nl

Martin Tirion, User Experience Evangelist bij Microsoft, oordeelde namens de jury onze productie als "een bijzondere toepassing die mensen in een wereld weet te zetten waardoor je meer begrip krijgt voor wat iemand meemaakt".

Onze online bibliotheek

Coolminds is al 3 jaar marktleider op het gebied van Virtual Reality therapie. Deze VR-video's worden ontwikkeld voor de online bibliotheek Vrendle. Door onze ruime ervaring met het ontwikkelen van gesimuleerde omgevingen waarin gebruikers worden ondergedompeld in een ervaring die voor hen op dat moment levensecht is, zijn wij de samenwerking aangegaan om de Dementiebril te ontwikkelen. Voor Coolminds en Vrendle staan er dit jaar ook weer hele mooie producties op de agenda. Misschien zien jullie ons volgend jaar met goud in handen. Wij zetten in ieder geval ons trotse team weer in voor innoverende oplossingen binnen de zorg.

đŸ‘‹ Hallo, heb je een vraag?

Of wil je gewoon graag meer informatie? Je kunt gemakkelijk onze collega Rogier een whatsappje sturen.

06 533 641 57