In deze vijf stappen maken we jouw training VR-proof!

Ons VR team heeft de afgelopen jaren uiteenlopende projecten gezien. Iedere keer met een andere teamleden, andere doelgroepen en verschillende intenties. Die ervaring nemen we logischerwijs mee in nieuwe producties en enkele essentiële stappen komen altijd weer terug. Deze zorgen er voor dat het voor beide kanten duidelijker (en dus leuker) wordt naarmate je project vordert!

1. Je team voorbereiden op het gebruik van VR

Over het algemeen zijn onze opdrachtgevers al bekend met of geïnteresseerd in het gebruik van VR. Natuurlijk is dat ontzettend belangrijk, al geldt dat niet voor iedereen binnen je team. Om ze mee te krijgen organiseren we graag een sessie om ook jouw betrokken collega’s kennis te laten maken met de waarde van VR training. We horen nog vaak ‘ja, zo’n brilletje heb ik wel eens op gehad’. Wij kunnen niet goed inschatten wat voor ervaring dat is geweest en willen je graag helpen jouw collega’s dezelfde motivatie te bezorgen! ‘Ik kan er niet goed tegen, laat maar’. Is nog zo één. Het klopt, er zijn mensen die er niet goed tegen kunnen. Dat heeft in de meeste gevallen te maken met motion sickness. Met onze ervaring weten we dit zo goed mogelijk te voorkomen en ze zullen ervaren dat er oplossingen voor zijn! 

2. Wát wil je aan wíe duidelijk maken?

In een eerste meeting met het projectteam willen we alles van jullie weten. Een goede training begint bij het uitspreken van duidelijke, en waar mogelijk meetbare resultaten. Dit wordt onze gezamenlijke focus. Wat is het onderwerp, wat zijn hoofd- en bijzaken en op welke schaal wordt het ingezet? Deze informatie is voor ons erg belangrijk om in te schatten wat we nodig hebben om een waardevolle training te produceren. Daarnaast willen we graag weten wie je doelgroep is. We kunnen daardoor goed inspelen op o.a. taalgebruik, lichaamshouding, niveau, en dergelijke. Zodra we goed helder hebben wát we aan wíe duidelijk willen maken middels de VR training kunnen we beginnen aan het échte creatieve proces.

VR training

3. Afkaderen maar!

We hebben het (gelukkig) al erg vaak meegemaakt. In een brainstorm vliegen er honderden ideeën over tafel. Dat is dan ook niet het moeilijkste, het selecteren ervan is des te lastiger. Waar we naar op zoek zijn, zijn de ideeën die het beste matchen met jouw wensen en resultaten. We kijken samen naar onder andere de haalbaarheid en het budget maar ook naar de inzet en de benodigde middelen. In dezelfde fase bepalen we de trainingsvormen. Hier komen onder andere gegevens als de Point of View, interactiviteit, herhaling en protocollen bij kijken. Alle informatie vormen we tot een concept.

4. Scenario’s schrijven, dat doen we het liefst samen

Of we nu uitkomen op een gemodelleerde VR training of een interactieve 360º/VR video, we werken altijd met scenario’s. Hierin schrijven we alle acties uit op de meest passende manier. Dit kan een filmscript zijn maar ook een flowchart. We houden ervan om hier zo veel mogelijk informatie in te verwerken. Wij weten goed hoe je dit met virtual reality moet aanpakken, inhoudelijk betrekken we het projectteam hier zo veel mogelijk bij. Jullie zijn de specialist binnen je eigen vakgebied en daar vertrouwen we op. Zo ontstaan er sterke scenario’s die inhoudelijk realistisch en technisch haalbaar zijn.

5. Reviewen, reviewen, …

Na vele uren in een project gestoken te hebben zit je er helemaal in. Je weet precies wat er gaat gebeuren! Maar.. begrijpt een ander dat? Daarom is het goed om de scenario’s te laten reviewen door bijvoorbeeld collega’s die niet betrokken zijn bij het project, de doelgroep zelf en de raséchte digibeet. Als daarna iedereen tevreden is, starten we de productie!

👋 Hallo, heb je een vraag?

Of wil je gewoon graag meer informatie? Je kunt gemakkelijk onze collega Rogier een WhatsAppje sturen.

06 533 641 57