Spring naar navigatie Spring naar inhoud

360 live streaming

Altijd en overal verbonden?

360 LIVE STREAMING INZETTEN?

Je ligt voor langere tijd in het ziekenhuis. Toch ben je elke dag in je woonkamer en kun je praten met je dierbare familieleden. Hoe mooi is dat? Coolminds maakt het met 360 live streaming mogelijk, onder de naam: VR Casting. Met VR Casting kun je mensen live, in 360 graden, met elkaar verbinden. 
Door een 360 camera te verbinden met een Virtual Reality bril is het bijvoorbeeld mogelijk om vanuit een ziekenhuis in Amerika te videobellen met familie in Leeuwarden. 

Kom langs voor een Frisse Blik!

Stuur een bericht

Met vr casting voel je je écht verbonden

Kinderen die langdurig in een ziekenhuis liggen willen natuurlijk in contact blijven met het thuisfront. Het zieke kind kan met VR Casting gewoon om zich heen kijken en meepraten in de eigen vertrouwde woonkamer. Gewoon aan de eettafel ‘zitten’ en luisteren naar de prachtige verhalen van familieleden.

Constant verbonden

De techniek is te vergelijken met het FaceTime principe (videogesprekken voeren), maar bij VR Casting is het mogelijk om te videobellen met 360 graden videobeelden. De toepassingen van deze techniek zijn oneindig. VR Casting kan bijvoorbeeld ingezet worden voor ziekenhuizen, voor de ouderenzorg, beveiliging, politie, educatie of bij de vergaring van nieuws. 

100% LIVE

Op dit moment maken er al meerdere partijen gebruik van 360 live streaming. Met name grote evenementen bieden vaak de mogelijkheid aan om het evenement te ervaren met 360 graden live streaming.

Groot verschil is echter dat dit niet altijd 100% live is en er vaak geen live audio bij zit. Er zit meestal een paar seconden vertraging tussen wat er in het echt gebeurt en wat je ziet op je scherm of VR-bril. Dat werkt niet als je live met elkaar wilt communiceren. Coolminds is het gelukt om die vertraging naar bijna nul seconden terug te brengen. En live audio toe te voegen, waardoor een gesprek mogelijk is. 

360 live streaming met vr casting
Met VR Casting voel je je écht verbonden

VR CASTING VAN COOLMINDS

Goedkoop
Doordat de VR Casting van Coolminds werkt met peer-to-peer verbindingen is er geen extra dataverkeer via een externe server. Dit betekent dat je geen extra bandbreedte nodig hebt en gewoon je eigen WIFI, of internetbundel kunt gebruiken.

Veilig
Door de directe peer-to-peer verbinding is het daarnaast veilig. Dat hangt natuurlijk wel af van de internetbeveiliging van je netwerk. Door niet met een 'cloud' te werken is het voor hackers moeilijker de directe verbinding tussen de zender en gebruiker binnen te dringen.

Snel
Er is minder vertraging op de 'lijn'. Het is Coolminds gelukt om de vertraging op de 'lijn' terug te brengen naar bijna nul seconden. Hierdoor is een live 360 graden gesprek mogelijk.

Coolminds is dé partner voor innovatie met 360 live streaming / VR Casting. Op dit moment rollen we VR Casting uit, wat trouwens gewoon via internet is te gebruiken. Je hoeft dus geen programma’s te installeren. Simple as that.

MENSEN MET ELKAAR VERBINDEN 

Klaar om samen te innoveren met VR Casting en zo mensen met elkaar te verbinden? De mogelijkheden zijn eindeloos.

  • 360
  • live
  • streaming
  • vr casting
Daniel Brinckmann

360° live streaming inzetten?

Met 360 graden live streaming voel je je écht verbonden!

Daniel komt langs met de VR-bril en geeft je een demo.

neem contact op

Meer weten? Wij bellen je graag!

Dankjewel, we nemen contact met je op.