Coolminds breidt productportfolio uit met Laravel oplossing

Bij Coolminds zijn we continu op zoek naar de verbetering. Het elke dag beter willen doen zit in ons DNA. Om die reden denken we ook geregeld na over onze basis. Is die nog wel goed genoeg. Missen we bepaalde aspecten, en blijven we voldoende aansluiten bij de industriestandaarden? 

Onze derde optie

Bij Coolminds werken we momenteel met 2 producten, ons eigen CMS Peanuts, waarmee het mogelijk is om 100% maatwerk te leveren voor onze opdrachtgevers, en Betty Blocks. Betty Blocks is een no code/low code platform. Daarover schreven we eerder deze blog. Toch voelden we de behoefte om het portfolio uit te breiden met een derde optie, om op die manier onze opdrachtgevers optimaal te kunnen bedienen. 

Het lastige met dit soort keuzes is natuurlijk dat er 1001 mogelijkheden zijn, en elke week komen er nieuwe oplossingen voorbij. De een natuurlijk beter dan de andere, maar allemaal met de belofte dat dit “de toekomst” is. Vandaar dat we bij Coolminds in dit geval liever even wachten tot duidelijk was welke kant het op zou gaan. 

Onze keuze voor Laravel

Laravel is dus uiteindelijk onze keuze geworden. Laravel is op PHP gebaseerd, evenals ons huidige CMS Peanuts. Belangrijk, want PHP wordt steeds dominanter en verdringt langzamerhand .Net van de koppositie als voorkeurstechniek. 

Laravel kent een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van veel andere pakketten. Zo is het een behoorlijk licht pakket, met daarbij behorend snelheidsvoordeel. zowel in het ontwikkelen is het snel, als in de uiteindelijke prestatie voor eindgebruikers. Daarnaast is de code goed gestructureerd, goed gedocumenteerd en is het pakket uitermate geschikt voor het oplossen van complexe webprojecten. 

Laravel komt als product naast onze andere oplossingen. Mede op basis van de intake, wensen en eisen van de opdrachtgever en de gewenste oplossing bepalen we welk framework de beste oplossing is. Inmiddels zijn we gestart met de eerste projecten voor opdrachtgevers. We zien in Laravel dus vooral een verbreding van het huidige portfolio.

Wil je meer weten? 

Over hoe Laravel jouw organisatie verder kan helpen, laat je vrijblijvend adviseren. Wij vertellen er graag over!

Neem contact op
👋 Hallo, heb je een vraag?

Of wil je gewoon graag meer informatie? Je kunt gemakkelijk onze collega Rogier een whatsappje sturen.

06 533 641 57