Coolminds kiest voor Betty Blocks als No Code partner.

Coolminds levert al meer dan 20 jaar IT-oplossingen. Met 30 medewerkers richten we ons vanuit Leeuwarden vooral op de online optimalisatie van backoffice systemen en bedrijfsprocessen, al nemen we af en toe ook omvangrijke webprojecten aan. Onze klantenkring omvat uiteenlopende branches, met bedrijven als VodafoneZiggo, Actemium, GGZ Drenthe en Seafood Connection.

Coolminds & Betty Blocks

Onlangs hebben we Betty Blocks toegevoegd aan onze dienstverlening. Betty Blocks is opgericht in 2012 en positioneert zich als een no/low-code platform. Het geeft gebruikers de mogelijkheid om een applicatie te maken zonder in de code te duiken. Het platform is primair gericht op het vergroten van de innovatiekracht in bedrijven. Met deze tool kunnen slimme ideeën omgezet worden in werkende applicaties. Het doel van Betty Blocks is dat in het jaar 2023 iedereen gemakkelijk een applicatie kan bouwen.

Maar waarom hebben we Betty Blocks eigenlijk aan ons portfolio toegevoegd?

Verbreding van de dienstverlening

Coolminds streeft ernaar het beste te leveren voor de klant. Naar onze overtuiging past maatwerk daar het beste bij. Wij zien daarnaast de toenemende behoefte om applicaties te ontwikkelen die snel beschikbaar zijn. Met het platform van Betty Blocks kan Coolminds acht tot tien keer sneller applicaties ontwikkelen. En dat is handig, vooral wanneer je snel innovaties wilt doorvoeren of tijdelijk een applicatie nodig hebt. Daarnaast houd je de investeringen laag.

Zelf onderhouden

Bijkomend voordeel is dat een opdrachtgever zelf de applicatie kan onderhouden en wijzigingen kan doorvoeren. Er is dus een mate van onafhankelijkheid van de applicatiebouwer.

Werven van een nieuw type ontwikkelaar

Het is moeilijker geworden om de juiste programmeurs te vinden om de grote werkdruk aan te kunnen. Uitgerust met het no-code platform willen we dan ook een nieuw type softwareontwikkelaar werven. In de regio Leeuwarden zijn er genoeg afgestudeerde specialisten die misschien geen programmeur zijn, maar wel heel goed in staat zijn om processen snel en goed te doorgronden. Met Betty Blocks kun je applicaties ontwikkelen met goed opgeleide mensen zoals deze, die niet per se een achtergrond in de informatica nodig hebben. Het voordeel voor klanten is dat het veel gemakkelijker is om de functies van een applicatie te begrijpen via de visuele modelleeromgeving die het platform biedt.

Wij denken dat dit een verschuiving in IT zal veroorzaken, van de nadruk op hard-coding naar betere communicatie en inzichten in bedrijfsprocessen. Het is dit communicatieve aspect waar op dit moment veel te winnen valt. Als alle partijen dezelfde taal spreken, kun je immers echt een verschil maken.

Nieuwsgierig geworden naar wat een low-code platform voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op.

- Pelle Boekhorst

👋 Hallo, heb je een vraag?

Of wil je gewoon graag meer informatie? Je kunt gemakkelijk onze collega Rogier een whatsappje sturen.

06 533 641 57