Veilig en anoniem chatten met Fier

Opdracht

Een hulpverlenende chatfunctie voor slachtoffers van geweld in afhankelijkheidsrelaties

Diensten
chatapplicatie

Slachtoffers van psychologisch en fysiek geweld in afhankelijkheidsrelaties hebben gespecialiseerde zorg nodig. Fier is het expertise- en behandelcentrum dat deze zorg aanbiedt. Bijvoorbeeld bij sexuele uitbuiting en mensen die huiselijk geweld meemaken. Fier biedt zijn diensten ook aan voor andere instellingen zoals het Centrum tegen Kinder en Mensenhandel. In opdracht van het NOC NSF is Fier de plek om sexueel misbruik in de sport te kunnen melden. Jaarlijks zoeken duizenden slachtoffers hulp via chat met fier

Direct in contact met specialisten

De chat is een belangrijk platform voor hulpzoekenden om in direct contact te komen met de specialisten van Fier. De chat is anoniem en daardoor laagdrempelig. Dat is belangrijk voor mensen die het sowieso al moeilijk vinden om hulp te vragen. Door de chat komen hulpzoekenden in direct contact met hulpverleners waarin het gemakkelijk is gemaakt om op korte termijn ondersteuning te bieden.

Ieder verhaal is uniek en verdient tijd en aandacht 

De chat is het meest geschikt om je verhaal kwijt te kunnen omdat het laagdrempelig is en anonimiteit biedt. Praat met deskundige hulpverleners die advies geven en je eventueel verder kunnen helpen. Het is daarom ook noodzakelijk dat de chat perfect functioneert.

Coolminds heeft zich samen met Fier ingezet om ‘Chat met Fier’ te ontwikkelen. Veiligheid van de hulpzoekenden staat daarbij voorop. Vandaar dat er de mogelijkheid bestaat om anoniem te chatten en worden alle gedeelde berichten uiteraard veilig behandeld, conform NEN 7510. Overigens bestaat de chat niet alleen uit het uitwisselen van berichten. Ook kunnen vragenlijsten en bestanden worden gedeeld, ter ondersteuning van de professionele dienstverlening. 

De chat kan worden opgevolgd door een behandeltraject. In dat geval maakt de hulpzoekende een account aan, zodat in het vervolgstadium van de hulpverlening de historie kan worden gebruikt in de behandeling. Daarbij is ook veel aandacht besteed aan een zogeheten warme overdracht naar andere vormen van zorg. 

Mogelijkheid tot groepsgesprekken

De chat biedt, naast de 1-op-1 chat, ook mogelijkheden voor groepschats. De doelen hiervan zijn tweeledig. Enerzijds wordt ingezet op groepseducatie, denk aan uitwisseling van ervaringen en tips, psycho-educatie. Anderzijds is er natuurlijk behoefte aan lotgenotencontact en contact met ervaringsdeskundigen.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden?

Heb jij ook belangstelling voor een op maat gemaakt chat project? Wij willen je altijd verder helpen, neem contact met ons op en dan kijken we gezamenlijk naar de mogelijkheden.

Neem contact op
👋 Hallo, heb je een vraag?

Of wil je gewoon graag meer informatie? Je kunt gemakkelijk onze collega Rogier een whatsappje sturen.

06 533 641 57